MŰVÉSZET / Iparművészet kategória termékei
Makrisz Zizi

: Makrisz Zizi

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Iparművészet Képzőművészet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Corvina Műterem

Terjedelem:

48 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631309991

tartalom:

MAKRISZ Zizi (1924 -) gobelintervező, grafikus, mozaikkészítő.Művészeti tanulmányait Párizsban, az École des Beaux-Arts-on végezte 1950-ben. 1959, 1963: Munkácsy-díj; 1984: érdemes művész. 1951-ben férjével, Makrisz Agamemnon görög szobrászművésszel együtt Magyarországra költözött. Kezdetben kizárólag grafikával foglalkozott. 1960-ban Görögországban letartóztatták. Másfél évet töltött börtönben, ahol linóleum- és fametszetek sorozatát készítette. Ezek illusztrálják Jannisz Ritszosz 1964-ben Holdfényszonáta címmel magyarul megjelent verseit. A Kövek c. újgörög antológia is az ő illusztrációival jelent meg 1966-ban. Kínában, Szibériában, Görögországban, Olaszországban és másutt tett utazásainak élményeit rajzsorozatokon rögzítette. Néhány gobelin után 1964-től mozaikokat is készített, előbb monumentálisakat, 1974-től táblakép méretűeket is. A látványélményt közvetlenül rögzítő rajzokon alapuló nagyobb művein leegyszerűsíti és dekoratív ábrává írja át a motívumokat.

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!