MŰVÉSZET / Iparművészet kategória termékei
Ónművesség. A magyar gyűjtemények legszebb óntárgyai

: Ónművesség. A magyar gyűjtemények legszebb óntárgyai

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Iparművészet Műgyűjtés Fémmegmunkálás

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

50 p., 51 tbl.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Az ónnak, a "szegények ezüstjének" a régi Magyarországon is voltak mesterei. Céhek kézművesei hozták létre azokat a szépen formált úrasztali kancsókat és ékes tálakat, amelyek a XV - XVIII. században falusi templomok és földbirtokos-háztartások díszei voltak. Ezek az edények és más tárgyak ma múzeumok féltett kincsei, Időnként a régiségkereskedések forgalmában is előfordulnak, és nem is porosodnak sokáig a polcokon. az ónedények kedvelői számára kézikönyv Weiner Mihályné munkája, melyben a szöveg vázolja az ónművesség történetét az ókortól a XX. századig, különös tekintettel a magyarországi ónművességre. A képrész négy színes és 43 fekete-fehér reprodukciója szemléletes keresztmetszetét nyújtja a magyar ónművesség fejlődésének, a táblák pedig elsőként rendszerezik a hazánkban előforduló ónjegyeket, nélkülözhetetlen segítséget nyújtva ezzel az ónedények gyűjtőinek.˝

leírás:

Előző tulajdonos bélyegzőjével.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!