MŰVÉSZET / Iparművészet kategória termékei
Üvegcsiszolás

: Üvegcsiszolás

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Iparművészet Kerámia és üveg

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

199 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Az ember mindig szerette a szépet. Vele született tulajdonság, hogy gyönyörködik a szép tárgyakban, és igyekszik ilyeneket előállítani. Az emberiség e törekvése valósul meg az üvegcsiszoló-ipar termékein is, melyek már az időszámításunk előtti időkben díszítették az ember otthonát. Ma az ízlésesen berendezett lakás elengedhetetlen dísze a csiszolt üvegedény vagy üvegtárgy. Talán nincs ember, ki egy csillogó ólomkristály láttán ne csodálná meg annak szép formáját, művészi csiszolását, fényének gyönyörű színszórását. Ezt a lenyűgöző hatást az üvegcsiszoló tervszerű és igen pontos munkája kelti, mely sok-sok fáradságos, de szakmai és esztétikai élményekben gazdag munkaóra eredménye. Ez a tankönyv, mely elsősorban ipari tanulóink számára készült, röviden ismerteti az üvegműves iparok fejlődéstörténetét világ- és hazai viszonylatban, majd azokat az általános tudnivalókat, melyeket egy kezdő üvegcsiszoló szakmunkásnak tudnia kell, mielőtt üveggel dolgozik. Részletesen tárgyalja az üvegcsiszoló ipar gépeit, szerszámait, azok szerepét, működésüknek célszerűségét és az üveg megmunkálásának, csiszolásának munkafolyamatait. Ismerteti a síküveg csiszolással kapcsolatos tükörkészítő ipar munkáját is. E könyv segítségül szolgál, hogy szakszerűbben, tudatosabban végezzük termelőmunkánkat, Mellyel hozzájárulhatunk hazánk szocialista építéséhez."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!