TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A dal szüli énekesét

: A dal szüli énekesét

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Orpheusz Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

349 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639101478

tartalom:

"A Dal szüli énekesét az elsősorban verses- és műfordításköteteiből ismert Hárs Ernő második prózai munkája. Az elsőbe, a Hullámgyűrűk-be az került bele, ami az életében a legszebb és a legfontosabb volt: a gyerekkor emlékei, a különböző úti élmények és Plakettek címszó alatt azok a gondolatok és erkölcsi normák, melyek a legnagyobb szerepet játszották költői egyénisége kialakításában. Az itt olvasható második kötet anyagának többsége ismeretterjesztő vagy kritikai célzattal készült műhelytanulmány és csak maradék kisebb hányada kalandozik el a személyekhez vagy tárgyakhoz kötött emlékek, a színházlátogatói tapasztalatok, valamint a pályával kapcsolatos gondok szubjektív területeire. A kötetről az is elmondható, hogy voltaképpen egy félévszázados műfordítói pálya többletnyeresége. Az a szellemi erőtér, mely Hárs Ernő világirodalmi kirándulásait körülvette, s melyet újabb és újabb inspirációk hatására egy életen át folyamatosan tágított. A műhelytanulmányok részben folyóiratokban jelentek meg, részben rádióelőadásokban öltöttek formát, s rajtuk keresztül két antagonisztikus kultúrkörbe nyerhető bepillantás. A szerző által magyarba átültetett két nagy reneszánsz eposz, A lusiadák és A megszabadított Jeruzsálem stanzáira a fekete-afrikai országok irodalma és a kecsua költészet rímel."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!