TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A szavak értelme

: A szavak értelme

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

Püski Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

462 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638256869

tartalom:

"Görömbei András irodalomtörténeti és kritikai esszéi, tanulmányai válogatást adnak a szerzőnek az utóbbi évtizedben keletkezett írásaiból. Gyűjteménye határozott irodalomszemlélet tükre. Az irodalmat - mai leértékelése és önleértékelése ellenére - alapvetően fontosnak tartja a személyiség és a nemzeti közösség önismerete és formálása szempontjából egyaránt. Érdeklődése átfogja az egyetemes magyar irodalmat: éppolyan bensőségesen kutatja a nemzetiségi vagy a nyugati magyar írók műveit, mint az itthoniakét. Határozott főiránya - a népi irodalom, majd annak az új idő követelménye szerint átalakult folytatása - mellett tematikailag igen változatos és gazdag ez a gyűjtemény. Adytól a mai középnemzedékig sokféle alkotó életművét vizsgálja. A sokféleségben a létérdekű, az emberi életet formálni, jobbítani akaró szemlélet teremt egységet."

leírás:

A széle elázott.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!