TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Az epopeia helye a hősi epikában

: Az epopeia helye a hősi epikában

Kiadás:

Budapest, 1964

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Klasszika-filológia

Terjedelem:

114 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝A szerző művében részletesen kifejti az eposz és az epopeia közötti különbséget. A közelmúltban elhunyt kiváló Homérosz-szakértő meggyőződése szerint a világirodalom összes eposza közül csak egyetlen eposz érdemli meg az epopeia nevet: az Iliász. Ebben a műben látja kiteljesedni az igazi eposz minden követelményét. Az író az Iliászt a világirodalom többi eposzával: az Odisszeiával, a Kalevalával, a Niebelung-énekkel, a Roland-énekkel, a Ciddel hasonlítja össze. Tárgyalja a szájhagyomány által kialakult népköltészetet, az ebből sarjadó balladát, s megállapítja hogy az orális műnek kerek egésszé és művészivé válásához elengedhetetlenül szükség van egy igazi költői egyéniségre, aki a többféle, változatos, nem egységes énekből művészi egészet alkot.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!