TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Emberek, könyvek, városok

: Emberek, könyvek, városok

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Rózsavölgyi és Társa

Kategóriák:

Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

294 p.

Kötésmód:

félbőr

tartalom:

"Fiatalabbakkal beszélgetve, már gyakran éreztem, hogy események és alakok, akiket én még közvetlen jelennek érzek, az ő számukra már történetiek, tehát más értelemben látják őket jelentőseknek és tanuságtételt követelnek azoktól, akiknek a sors megadta a lehetőséget vagy képességet, hogy velük együtt lehettek. Attól az érzelemtől vezetve, hogy nem én vagyok ennek a könyvnek a középpontja és jelentősége, hanem csak olyan értékek és élmények közvetítője, amelyek emelték a mi egész nemzedékünk számára létesült értelmét, határoztam el végre magamat, hogy összegyűjtöm évek során át elszórtan megjelent esszéimet. Így egyesítve, bemutatják egy nagy részét annak, ami ifjúságomban inger, boldogság, nyereség és tapasztalat volt számomra. Ezek találkozások emberekkel, városokkal, könyvekkel, képekkel, zenével, egy néha lelkesítő, máskor kiábrándító korszakkal. Némelyeknek talán hiányozni fog egy terület, még pedig az, amely ma, sajnos, sokak előtt a legfontosabb lett: a politika. S ha ez a könyv szellemi értelemben valóban egységes, csakis a minden pártok fölött állás akarással alázatosan, de híven szolgáljam elpusztíthatatlan ideálunkat: az emberek, érzületek, kultúrák és nemzetek közötti kölcsönös emberi megértést."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!