TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Hatvanhat csúfos gajd. XVI-XVIII. századi magyar csúfolók és gúnyversek

Hatvanhat csúfos gajd. XVI-XVIII. századi magyar csúfolók és gúnyversek

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Hírmondó

Terjedelem:

333 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631400190

tartalom:

"A Magyar Hírmondó új kötete XVI-XVIII. századi gúnyverseket, csúfolókat, asszony-, leány-, házasság-, részegség-, mesterség-, férficsúfolókat és politikai gúnyverseket tartalmaz. Ezt a műformát és hétköznapi magatartást, amely oly gyakori volt az elmúlt századokban, kiejtette emlékezetéből az irodalmi köztudat, talán azért, mert nem tartotta megbecsülendően művészi értékűnek, talán azért, mert hangvétele olykor sértette a jó ízlést, vagy egyszerűen azért, mert aktualitásai, célzásai, utalásai a későbbi korok olvasói számára érthetetlenné váltak. A kötet válogatója és gondozója, Hargittay Emil eleve arra törekedett, hogy olyan versket mutasson be, amelyek a mai olvasó számára is érthetőek, élvezhetőek. A valóban egyenetlen színvonalú anyagból a legjobbakat gyűjtötte össze, olyanokat, amelyek történelmi pillanatképeket is fölvillantanak. Hiszen e versek művelői között akadtak kiemelkedő képességű tollforgatók, mint Pázmány Péter, előkelő egyházi állást betöltők, mint a boszniai püspök, de voltak közöttük hadvezérek, városi elöljárók vagy tekergő diákok, kurtanemesek vagy éppenséggel pórnépek."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!