TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Interferenciák

: Interferenciák

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom

Terjedelem:

414 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A fényinterferencia egymást erősítő csak akkor lehet, ha egyazon fényforrásból s kedvező hullámokban induló sugarak találkoznak egymással. A szellemi interferenciákban épp az a csodálatos, hogy benne távoli, sőt egymástól idegen forrásokból eredő sugarak is találkozhatnak. A fáziskülönbség, a megtett út hossza, a közeg, amelyen át kell hatolnia s amelyről vissza kell verődni, természetesen a költő és olvasó viszonyára is kihat: gyöngíthetik, ki is olthatják egymást. Kiss Ferenc úgy véli, az a dolga, hogy a találkozást elősegítse. Nem az tehát, hogy mindenféle fények egymást felerősítő találkozását intézze, hanem az, hogy a sugárzások erejét, természetét mérje, megértse és megismertesse. Ez a szerep magyarázhatja ellen- és rokonszenveit is.A kötetet tíz év során írt tanulmányaiból, kritikáiból, nagy visszhangot kiváltó vitacikkeiből állította össze.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!