TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Irodalmi és művészeti írások

: Irodalmi és művészeti írások

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

801 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630726203

tartalom:

Goethe nemcsak szépírónak volt nagy, nemcsak államférfiként és természettudósként számottevő, hanem mint esztéta és kritikus is korszakos jelentőségű. Schillerel együtt kialakította a német klasszicizmus eszmevilágát, részben a szépirodalmi művek programadó gyakorlatában, részben az elmélet absztrakt síkján. Ebben az antológiában azoknak az irodalmi, képzőművészeti és színházművészeti tárgyú írásainak a java szerepel, mintegy negyedrészben először magyarul, amelyek mindenekelőtt a klasszicista esztétikát körvonalazzák, de kibontakozik belőlük a Sturm und Drang ifjú Goethéjének és a világirodalmi távlatokban gondolkozó öreg Goethének is a művészetfelfogása. Jó néhány közülük alkalmi írás: az irodalmi és a tudományos élet hétköznapjaiban a maga ízlését és felfogását érvényesítő ifjú titán, később higgadt nevelő és szervező megnyilatkozásai, és így olvasva ezt a kötetet, a korabeli Németország szellemi életéről is érdekes képet kapunk.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!