TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Mostoha és egyéb kiadatlan művek

: Mostoha és egyéb kiadatlan művek

Kiadás:

Újvidék-Novi Sad, 1965

Kiadó:

Forum Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

169 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Egy regény-torzó, annak töredékes dráma-változata, vázlatok ugyanehhez a témához, egy önképzőköri bírálat, kiadatlan ifjúkori versek, rögtönzések, műfordítások; eligazító jegyzetek és előszó - ez a tartalma annak a Kosztolányi-gyűjteménynek, melyet Dér Zoltán kutatómunkája jóvoltából az újvidéki Fórum kiadó Mostoha címen közzétett. Dér Zoltán előszava joggal feltételezi, hogy a Mostoha értékes anyaggal gazdagítja a Kosztolányi-filológiát. Csak megerősíthetjük, hogy a költő alapmotívumainak szerepét, szépírói kezelését, a regényépítés sajátos metódusát az itt közzétett torzók és vázlatok révén úgy elemezhetjük, mintha egy műhely legrejtettebb zugait nyitották volna fel előttünk. Annál inkább áll ez, mert a Mostoha az érett Kosztolányi alkotása, s méghozzá ama időszak termése, amikor a regényíró elnémulni látszik. Érdeklődés-csigázó és kívánságokat ébresztő gyűjtemény tehát a Mostoha. Ürügyén mondható el, hogy nagy nyereség lenne tudományunk számára, ha Kosztolányi és Csáth Géza Szabadkán lappangó gazdag hagyatékának módszeres kiadása - naplók, feljegyzések, levelek sokasága - kevesebbet váratna magára, mint ez a mostani vállalkozás." Kiss Ferenc

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!