TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Napló és visszaemlékezés

: Napló és visszaemlékezés

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Argumentum Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Irodalmi Múzeum

Terjedelem:

261 p., 8 tbl.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9634460429

tartalom:

"Szántó Judit abban a hat évben volt József Attila élettársa, amikor a költő életműve klasszikus érvényűvé érett. Személyes hangú tanúskodása sajátos betekintést enged egy feszültséggel és ellentmondásokkal teljes kapcsolat történetébe, de sok fontos és érdekes ismeretet ad József Attila különleges sugárzású szellemi műhelyéről, életműve történelmi, társadalmi hátteréről is. E könyv külön értéke, hogy Szántó Judit 1938 és 1946 között vezetett naplóját és 1948 elején született visszaemlékezéseit egyaránt tartalmazza. Jól érzékelhető így az emlékek módosulása, ahogyan Szántó Judit a költő tragédiájának döbbenete, kíméletlen, önmarcangoló őszintesége után az idő múlásával a kapcsolat emlékének szépítésére hajlik, de egyúttal az is észrevehető, hogy mit tartott igazán fontosnak. A kötetet jegyzetek egészítik ki, amelyek nemcsak a József Attila világával elmélyültebben foglalkozni akarók számára teszik használhatóbbá, hanem több, az irodalomtörténet számára is új filológiai és életrajzi érdekességre hívják fel a figyelmet."

leírás:

Kötése megtört.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!