TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Osvát Ernő élete és halála

: Osvát Ernő élete és halála

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Művelődéstörténet Sajtó

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

301 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631409546

tartalom:

˝Alig van a magyar, irodalomtörténetnek olyan rejtelmes alakja, mint a szótlan, elegáns, biztos ítéletű Osvát Ernő: a Nyugat szerkesztője, egy nemzedék szervezője, bírája és inspirátora. Méltán fűződnek nevéhez legendák: vajon a tiszta esztétikum gáncstalan lovagja ő, vagy a "modor kalandorainak" bábja; önfeláldozó szerkesztő-szervező, vagy bujkáló démon; elvetélt és bosszúálló író-értekező, vagy klasszikus ízlésű, goethei elme - a kérdések a múló idővel alig csappannak, s az Osvát-mítosz egyre terebélyesedik. Maga az életmű - a szinte művek nélküli, "néma literátori" teljesítmény - mind nagyobb jelentőségűnek tűnik, Osvát magatartását, esztétikáját, etikáját az idő igazolta: a konok szerkesztő, az éjszakákat átvitatkozó irodalmár alakja egyre hatalmasabbra növekszik. Fráter Zoltán imponáló felkészültséggel, önálló kutatómunkával szegődött az "Osvát-titok" nyomába: s nemcsak jelentős irodalomtörténeti dokumentumot hozott felszínre, nemcsak hézagpótló munkát végzett el - de lebilincselően érdekes művet is írt: egy páratlan sors és egy ellentmondásos korszak egymásban tükröződő, kettős "fejlődésregényét".˝

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!