TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Summa [Reprint]

, : Summa [Reprint]

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Pátria Könyvek

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Pátria Könyvek

Terjedelem:

230 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9637539263

tartalom:

Kalmár György (1726-1781?) a "magyar nyelvbölcselet úttörője" Tapolcafőn született, iskoláit Debrecenben végezte, majd nyugati, főként angol egyetemeken nyelvtudósság képezte magát, keleti nyelveket tanul, nyelvudományi munkákat írt, kedvelt vendég volt királyi udvarokban. Az egyetemes világnyelv megalkotásának szándéka mellett a magyar nyelv művelését, gazdagítását is elsőrendű feladatnak tartotta. Ez utóbbit igazolja az itt közölt SUMMA című eposza is, mely önálló kiadásban először csak most kerül az olvasók elé. Kalmár kora különce volt vislekedésében, gondolkodásában egyaránt. Elindult Kisázsiába a magyarok eredetét kutatni, ahonnan elborult elmével tért haza, halálának körülményeiről, idejértől megosztlik a tudósok véleménye. Weöres Sándor így ír az eposzról: "Kalmár György hosszú danteszk költeménye igen gazdag anyag. Sok nagy kultúra büszke lenne rá, mi pedig hevertetjük. Ne csodálkozzunk betegesen hibban észjárásán: Kalmár művészetünk nagy őrültje, mint Csontváry. El kell fogadnunk úgy, ahogy van. Ideje újra kiadni."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!