TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Tükör és prizma. Tanulmányok

: Tükör és prizma. Tanulmányok

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Esztétika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Elvek és utak

Terjedelem:

365 p., ill.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Sokat vitatott, izgalmas kérdésekre keres választ ez a könyv - nem a döntővélemény igényével, hanem nyilván új vitákra ösztönözve. Központi problémája a korszerűség keresése irodalomban és művészetben, különös tekintettel az avantgarde próbálkozásainak értelmére és értékére. Szakít az irodalom-középpontú esztétikai szemlélettel - éppúgy foglalkozik a képzőművészettel, mint a zenével és a filmmel is. Behatóan tárgyalja az új természettudományos világképnek a művészetekre való hatását; a freudizmust, egzisztencializmust; alaposan elemzi az elidegenedés ma már szinte divatos problematikáját. Fövény Lászlóné népszerűen, színesen, sőt sokszor szinte szenvedélyesen ír - mégsem az elmélkedés, érvelés, vita vagy elmélet, hanem az alapos műelemzések alkotják könyve gerincét. Nemcsak hasznos és tanulságos, hanem szinte üdítő olvasmány lesz ez az esszé - azzá teszi bátor, friss szemlélete, népszerű fogalmazása és harcos hevülete."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!