A húsvizsgálatnak elsősorban az a célja, hogy a hús fogyasztása útján az ember egészségét fenyegető számos veszélyt elhárítsa. A húsvizsgálat e rendkívül fontos közegészségügyi cél mellett állategészségügyi célt is szolgál, mert egyrészt alkalmat szolgáltat a lappangó vagy eltitkolt állatbetegségek felfedezésére, másrészt megakadályozza, hogy a betegségek a húsvizsgálat alkalmával betegnek talált állatok testrészeivel, testnedveivel széthurcoltassanak. Az említett célokon felül még a közönség anyagi érdekeit is védi a húsvizsgálat, gondoskodik ugyanis arról, hogy a csekélyebb értékű húsokat mérsékelt áron árusítsák.
Annak, hogy a húsvizsgálat a fent vázolt rendkívüli fontosságához mért szabatossággal és pontossággal láttassék el, alapfeltétele, hogy a húsvizsgálat szabályait jól és hiánytalanul ismerjék mindazok, akiknek azokat akár hivatásuk, akár foglalkozásuknál fogva ismerniük kell. Ennek viszont előfeltétele, hogy ezek a szabályok könnyen hozzáférhetők legyenek, összegyűjtve, áttekinthető módon csoportosítva rendelkezésre álljanak.
Ezt a célt kívánom szolgálni jelen munkám kiadásával.
TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
Schwanner Jenő: Húsvizsgálati szabályok. A húsvizsgálatra vonatkozó jogszabályok és elvi jelentőségű határozatok
Kiadás:
Budapest, 1940
Kiadó:
Kategóriák:
Jog Kiadta: a szerző Élelmiszeripar
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
244 p.
Kötésmód:
papír
tartalom:
leírás:
Átkötött példány.