TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
Jogászok - latinul

: Jogászok - latinul

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó

Kategóriák:

Jog Szótár Latin nyelv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

518 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639203459

tartalom:

˝A mű szakmai - tudományos, oktatási - képzési, illetve általános kulturális és kultúrtörténeti nézőpontból jelentős vállalkozás. A római jogban, illetve a későbbi időszakban az európai jogrendszerben történt adaptációját követően, a használt egyes latin nyelvű jogi terminus technikusok szakszerű és egyidejűleg közérthető kifejtését, magyarázatát adja. A mai modern európai jogrendszerek római történeti beágyazottsága következtében a könyv hasznos segítséget nyújt az európai jogi szaknyelv, illetve a szakkifejezések tartalmának megismeréséhez, elsajátításához. A latin terminus technikusok fogalmi tartományának ismerete az európai országok nemzeti jogának továbbá az európai közösségi jognak a megértéséhez is fontos tudásanyag, különös tekintettel arra a kölcsönhatásra és kapcsolódási pontra, amely az európai közösségi jog és tagországok nemzeti jogrendszere között nemcsak a jogelvek, hanem az egyes közösségi jogi intézmények szabályozása szintjén is tapasztalható, nyomon követhető. Az európai közösségi jogi szaknyelv elsajátításának nélkülözhetetlen forrása a gyökerek feltárása.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!