TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
Magyar egyházjog

: Magyar egyházjog

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Századvég Kiadó

Kategóriák:

Jog Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

507 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639211524

tartalom:

"Könyvem elsősorban a hittudományi egyetemek és főiskolák hallgatói számára készült, de a világi egyetemek jogi karain folyó egyházjogi oktatásban is hasznos olvasmánynak szántam. Munkámban jó néhány, még mindig időszerű egyházjogi kérdést is felvetek. Úgy hiszem, ez törvényszerű, mert az állam és az egyház elválasztásának alkotmányos rendelkezéséből következően hagyományaink tiszteletben tartása mellett elengedhetetlenül szükséges újragondolni a népegyházból a hitvalló egyházba való átmenet lelki és anyagi természetű feladatait. Leendő lelkészeinket az elméleti tudományok mellett több és hasznosabb gyakorlati ismeretekre kell megtanítanunk, hogy a szószék közelebb kerülhessen a padsorokban helyet foglaló és a krisztusi közösséget áhító lelkekhez. Meg kell teremteni az egyházon belül az egyházjog tudományos művelésének feltételeit, fel kell nevelnünk egy új tudós nemzedéket. Létre kell hoznunk hittudományi és jogtudományi egyetemeink számára az egyházjogi tanszékeket. Csak ezeken az alapokon nőhet fel az egyházjog tudományával foglalkozó fiatal nemzedék."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!