VALLÁS / Judaika kategória termékei
A

A "Nordau" páholy 40 éve. 1949-1989.

Kiadás:

Tel Aviv, 1991

Kiadó:

Bné Brit

Kategóriák:

Judaika Héber nyelv

Nyelv:

Héber, Magyar

Terjedelem:

112 p., 23 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Negyven évvel ezelőtt alakult meg páholyunk, a tel-avivi Nordau-páholy. Az elmúlt negyven év munkájáról szeretnénk számot adni az utánunk jövő-talán az utolsó -, még magyarul is beszélő nemzedéknek. Köszönetünket akarjuk kifejezni az alapítóknak, és elismerésünket azon testvérek tevékenységéért, akik odaadással vitték előre páholyunk munkáját, és akik már nincsenek közöttünk.
A Nordau-páholy volt az első magyar nyelvű Bné-Brit-páholy az országban. Tagjai a magyar nyelvterületről származó, a zsidóság tragédiáját túlélők, de alapítói nagyrészt a romániai Erdélyből és Bánátból származó testvérek is. Ezekben az országrészekben már az évszázad húszas éveiben működtek Bné-Brit-páholyok. Mikor az újonnan jöttek már beilleszkedtek kissé az új állam életébe, és életkörülményeik lehetővé tették, keresték az utat egy közös kulturális és szociális kapcsolat kiépítésére. Ezek után Cion szeretete és a Bné-Brit célkitűzései már egyenesen vezettek a páholyélethez.
A kezdeti nehézségek leküzdése után sikerült fokozatosan megvalósítani a Rend célkitűzéseit. Mindenkor az ország, a cionizmus, a közösség érdeke lebegett szemünk előtt. Igyekeztünk segíteni ott, ahol szükség volt rá, és segíteni tudtunk. Állandó jellegű szociális és kultúrmunkát végeztünk, lehetőségeinkhez képest támogattunk intézményeket és rászorult, érdemes diákokat. Különböző témakörökből - de előnyben részesítve a cionizmust és judaisztikát - hetenként tartottunk előadásokat. Az előadók páholytestvérek vagy páholyon kívüli, köztiszteletben álló személyiségek voltak, és az előadások magas színvonalon mozogtak.
 

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

3 600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!