VALLÁS / Judaika kategória termékei
Héber kutforrások és adatok Magyarország történetéhez. [Reprint]

: Héber kutforrások és adatok Magyarország történetéhez. [Reprint]

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Judaika Magyar történelem Héber nyelv

Nyelv:

Héber, Magyar

Sorozat:

Az Akadémiai Kiadó Reprint Sorozata

Terjedelem:

167 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630556766

tartalom:

Tizenkét országból származnak a szerzői, és nyolc évszázadot ölel fel a keletkezési ideje annak a harminchárom forrásműnek, amelyből Kohn Sámuel összegyűjtötte könyve anyagát. Az eredeti mű - amelynek most reprint kiadását veszi kézhez az olvasó - 1881-ben látott napvilágot, azt megelőzően a szerző részletekben tette közzé kutatási eredményeit a Történelmi Tár 1879 - 1881. évfolyamaiban. Itt jelentek meg először az egykori rabbik, zsidó krónikások és utazók feljegyzései és utalásai Magyarországról és lakóiról. E mű célja, amint az előszóból megtudjuk, nem a zsidó vagy a magyarországi zsidó történetekre vonatkozó források kiadása volt, hanem olyan adatok közzététele, amelyek héber nyelven zsidó szerzőktől Magyarországra vonatkoznak, tehát a magyar történetírás számára nyújtanak ismereteket. A szerző, Kohn Sámuel, a Pesti Izraelita Hitközség egykori főrabbija, egyik legjelesebb és iskolateremtő hatású történetírója Magyarország zsidóságának. Történetüket 1526-ig megírta, a folytatás nagy részét pedig előkészítette. Ugyancsak neki köszönhetjük az erdélyi szombatosok históriájának és teológiájának alapvető feldolgozását.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!