VALLÁS / Judaika kategória termékei
Párhuzam

: Párhuzam

Kiadás:

Naharia, 1985

Kiadó:

A szerző

Kategóriák:

Judaika Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

116 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝1978. január 26-án tettem le a tollat, fejeztem be ezt a regényt, melynek megírására Herbert Kappler háborús bűnösnek felesége által történt, római kórházból való megszöktetése, de méginkább: - a nemzetközi televízió visszhang késztetett. Lakóhelyén, Németországban - mint azt az izraeli televízió is hozta annakidején - a megkérdezett lakósság a legnagyobb szimpátiával fogadta, kishíján nemzeti hőst csináltak belőle. Ma - 1985 elején - mikor Walter Redert, a másik olaszországi háborús bűnöst már az osztrák hadügyminiszter fogadta érkezése napján Bécsben - úgy érzem ez a könyv, mely eredetileg az íróasztal fiókjának íródott, teret kell hogy kapjon az izraeli olvasók körében. Elsősorban a valószerűségről és a tényekről kell írnom, mert ez a könyv bővelkedik a valószínűtlenségekben. Bárki joggal megvádolhat azzal, aki Herbert Kappler periratát áttekinti - s magam is állítom - nem hogy nem ragaszkodtam a tényekhez, de figyelembe sem vettem őket. De egy mindenekelőtt hiteles, vitathatatlan tény íratta meg velem ezt a könyvet: megszöktetésének híre. Amit ez a hír kiváltott belőlem - az az érzés és a felháborodás is hiteles. S minden amerikai, angol, vagy szovjet katona számára, aki elsőnek lépte át Mauthausen, Bergen Belsen, Auschwitz kapuját, aki első személyben látta a náci irtózat feneketlen méreteit - hiteles lesz ez az érzés.˝ (Alex Bondy)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!