TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
A kémia története

: A kémia története

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Kémia Technikatörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

761 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632801059

tartalom:

"A mai olvasó számára teljesen hétköznapivá és megszokottá vált, hogy otthonát gázzal fűtse, autóját benzinnel üzemeltesse, vagy műszálból készült ruháját felvegye. Teljesen természetesen fogadja el a modern kémia eredményeit, és ugyanakkor nem gondol arra, hogy pár évszázaddal ezelőtt gondot okozott annak megfejtése, hogy miből áll a víz vagy a levegő, mi tulajdonképpen az égés. A szerző bemutatja azt a kanyargós és göröngyös utat, amelyet a vegyészet tudománya megtett az ősember primitív ismereteitől a modern kémiáig. Külön fejezetekben foglalkozik az ókori egyiptomiak, görögök, rómaiak kémiájával. Tárgyalja az alkímia és a jatrokémia korát, és részletesen elemzi azokat az elméleteket (flogiszton-, oxigén-, vis-vitalis elmélet stb.), amelyek e tudomány fejlődését elősegítették, vagy gátolták. A modern vegyészetet tárgyaló részben ismerteti az atomszerkezeti kutatásokat és bemutatja a kémiai Nobel-díjasokat. Az egyes korok ismertetése mellett képet ad a kutatók küzdelmes munkájáról, és ír azokról a vitákról is, amelyek egy-egy felfedezés kapcsán fellángoltak. Az új kiadást a szerző az azóta eltelt időszak eredményeit megfelelően kiegészítette. A kötetet gazdag képanyag teszi színesebbé."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!