TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
A növények és a víz

: A növények és a víz

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Kémia Növénytermesztés Mezőgazdaság általában

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

133 p., 2 tbl.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632313933

tartalom:

˝A víz mindnyájunk tudatában úgy él, mint az élet legfontosabb anyagi alapja. Vajon tényleg így van-e, és ha igen, miért, mihez és mennyiben kell a víz? Mit tud erről a tudomány? Ezekre a kérdésekre ad választ Sutcliffe könyve. A szerző a Sussexi Egyetem Növényélettani Tanszékének professzora, aki évek óta foglalkozik a növények vízháztartásával. Könyvében a saját és mások kutatási eredményeit foglalja össze - mindenki számára érthető módon, mint igazi népszerű könyv írója, az érdekes részeket kiemelve, s a többi mondanivalót e köré csoportosítva. A víz különben is szinte kínálja a "rendhagyó" érdekességeket: nagy fajhő, sűrűségi maximum 4 `C-on, kémiai szemponttól oldószer, reagens stb. És mindez különleges jelentőséget kap az élő anyag, a növény szempontjából. A dolgok jobb megértése és könnyebb magyarázata érdekében a fiziológusok bevezették az ozmotikus potenciál, illetve vízpontenciál fogalmát. E kettőről itt kap az olvasó magyarul először összefoglaló, részletes leírást. A könyvet a mezőgazdasági szakembereken kívül az egyetemisták és a középiskolai tanárok is haszonnal forgathatják.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!