TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
A szervetlen kémia elméleti alapjai

: A szervetlen kémia elméleti alapjai

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Kémia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

359 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

" Magas színvonalon, világos és egyszerű stílusban foglalja össze a szervetlen kémia legújabb ismereteit. A mű kilenc fő fejezetből áll. Az első fejezet összefoglalja a kémikus számára ma már nélkülözhetetlen atomfizikai alapfogalmakat. A második fejezet a molekulaorbitálok alapján a kovalens kötést ismerteti, olyan területeket tárgyalva, mint az elektronhiányos vegyületek s a kovalens kötésű molekulák sztereokémiája. A harmadik fejezet az ionvegyületek tulajdonságait ismerteti, különös tekintettel a rácsenergiára és az elektronegativitásra. A negyedik fejezet a különféle kötéstípusokat tárgyalja és röviden áttekinti a félvezetők, vezetők és szigetelők tulajdonságait. Az ötödik fejezet az atommagra vonatkozó alapismereteket és a magkémia alkalmazási területeit ismerteti. A hatodik fejezetben a szerző nagyon szerencsés módon - a részletekben nem elveszve - bemutatja a kémiai szerkezetkutatás módszereit, köztük olyanokat, amelyek hazánkban is éppen most vannak elterjedőben (magmágneses rezonancia, elektrospin-rezonancia). A hetedik fejezet az átmeneti elemeknek főként a komplexképző tulajdonságait ismerteti a ligandumtér elmélet alapján, részletesebben kiemelve a fém-szén kötéseket tartalmazó komplexeket (fém-karbonilek, szendvics vegyületek). A nyolcadik fejezet tárgyalja a termodinamika alkalmazását a szervetlen kémiában, a redoxifolyamatokat, szervetlen reakciók kinetikájának alapjait és a sav-bázis fogalom korszerű megfogalmazását a vizes és nem vizes oldószer rendszerekre. A kilencedik fejezet összefoglalja a tiszta elemek és vegyületek előállításának modern módszereit, köztük a zónatisztítást, kromatográfiát és ioncserét."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!