TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Aktivációs analízis a kozmokémiában; Biológiai anyagok aktivációs elemzése; Az Auger-jelenség

Aktivációs analízis a kozmokémiában; Biológiai anyagok aktivációs elemzése; Az Auger-jelenség

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Kémia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A kémia újabb eredményei

Terjedelem:

262 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630511053

tartalom:

˝E kötet a magkémia területére eső három munkát tartalmaz, amelyek az aktivációs analízis és az Auger-jelenség speciális alkalmazásával foglalkoznak. Csajka Mária és Lavruhina Avguszta Konsztantyinova "Az aktivációs analízis alkalmazása a kozmokémiában. Meteoritok és holdminták analízise" című munkájában a kozmokémiai anyagok analízisének problémáival foglalkozik. Néhány példa segítségével bemutatja az analitikai adatok felhasználási lehetdségeit a kozmokémia területén. Ördögh Mária "Biológiai anyagok aktivációs elemzése" című összefoglalójában a biológia és a nyomelemzés kapcsolatának általános problémáit ismerteti, és néhány konkrét probléma megoldására irányuló kutatás érdekfeszítő részleteibe is bevezeti az olvasót. Nagy Gizella Ágnes "Az Auger-jelenség kémiai következményei és alkalmazása" című tanulmányában rövid összefoglalását adja azoknak a kémiai jelenségeknek és alkalmazásaiknak, amelyek egy atom elektronburkának - például radioaktív bomlás előidézte - átrendeződését követik.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!