A kötet felépítése egységes. Valamennyi művelet esetében előbb a folyamat fizikai, fizikai-kémiai alapjaival ismerkedhet meg az olvasó, majd a számítási összefüggések összefoglalása következik, végül a berendezések, ill. azok számításának, kiválasztásának ismertetése. A 20 fejezet a kémiai reaktorok kivételével valamennyi fontosabb alapművelet ismertetését tartalmazza, a következő csoportosításban: hidrodinamikai műveletek (pl. szűrés, centrifugálás, keverés); kalorikus műveletek (pl. fűtés, hűtés, bepárlás); anyagátbocsátási műveletek (pl. rektifikálás, abszorpció, extrakció); hűtési műveletek (hűtés és mélyhűtés); mechanikai műveletek (pl. aprítás, fajtázás). A művet elsősorban vegyészmérnököknek, gépészmérnököknek, vegyipari gépészmérnököknek ajánljuk. Jól használható lesz a felsőfokú képzés területén is.˝
TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
A. G. Kaszatkin: Alapműveletek, gépek és készülékek a vegyiparban
Kiadás:
Budapest, 1956
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
769 p.
Kötésmód:
egészvászon
tartalom:
leírás:
Szennylapjánál kissé beszakadt.