"Ez a könyv az emulziókészítés modern elméletét és gyakorlatát tárgyalja, különös tekintettel az utóbbi 15-17 évre. Megjegyzendő azonban, hogy bár sok esetben az ennél korábbi időszak jelentős termékeit gyakran eléggé részletekbe menően idéztem, más korábbi referátumokat viszont már csökkent értékűnek ítéltem; az ilyen cikkekről csak felületesen emlékeztem meg, vagy pedig nem is tettem említést róluk.
Hasonlóképpen, rendkívül nagy az olyan szabadalmaknak a száma, amelyeknek általános tudományos értéke nincs és úgy véltem, hogy céltalan lenne az ilyen jellegű hivatkozások ezreit besorolni az irodalmi utalások közé. Emellett gondosan kiválogattam azokat a szabadalmi leírásokat, amelyek az emulziókkal kapcsolatos irodalom szerves részének tekinthetők, ennélfogva általános fogalmat adnak az olvasónak e szakterület irányvonaláról.
Néhány kivételtől eltekintve valamennyi idézett eredeti cikket áttanulmányoztam. Ha ez nyelvi, vagy hozzá nem férhetőségi okokból lehetetlennek bizonyult, akkor a megfelelő Chemical Abstract referátumot közöltem. Néhány esetben ismeretlen folyóiratokban levő cikkekre hivatkoztam azzal a feltételezéssel, hogy ami az egyik ember számára ismeretlen, az a másik számára, hasznos segítség lehet."
TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Paul Becher: Emulziók
Fordító:
Kiadás:
Budapest, 1965
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
350 p.
Kötésmód:
egészvászon