TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Farmakognózia

: Farmakognózia

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Medicina Könyvkiadó

Kategóriák:

Kémia Orvostudomány

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

361 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632401298

tartalom:

"A könyv a természetes eredetű, főként növényi, kisebb részben állati származású biológiailag aktív gyógyhatású vegyületekkel foglalkozik. Bemutatja a gyógyszerkönyvekben és vényminta gyűjteményekben szereplő leggyakoribb hivatalos drogokat, amelyek e vegyületeket tartalmazzák. Utal előfordulásuk és előállításuk módjaira. Foglalkozik felhasználásukkal, a népi, a hivatalos gyógyászatban és a gyógyszeriparban. Jellemzi fő hatóanyagaik és a hatásukat befolyásoló társvegyületek kémiai és biológiai jellegét, szerepét. A természetes gyógyhatású vegyületek bioszintézisét a biokémiai összefüggéseiket előtérbe állítva mutatja be, indokolva együttes előfordulásukat egy-egy növénynemzetségben vagy családban. A könyv a gyógyszerészhallgatóságnak, a gyógynövények biológiájával, a természetes anyagok kémiájával, valamint a fitoterápiával foglalkozó szakembernek egyaránt korszerű ismereteket nyújt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!