MŰVÉSZET / Divat-viselettörténet kategória termékei
Felületaktív anyagok zsebkönyve

, : Felületaktív anyagok zsebkönyve

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Divat-viselettörténet Kémia Ipar Műszaki vegyes Építőipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

398 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631024709

tartalom:

"A gyakorlatban a legkülönbözőbb területeken használnak nedvesítő-, diszpergáló- és emulgeálószereket, mosóaktív anyagokat, valamint habképzőket, amelyeknek túlnyomó része kolloidkémiai szempontból felületaktív anyag. Ezeket a vegyületeket az angol szakirodalom surface active agents, illetve survactants, a német Grenzflächenaktive Stoffe vagy Tenside névvel jelöli, a magyar szakirodalomban pedig a felületaktív anyag elnevezés mellett elterjedt a tenzid és a helytelen "detergens" szóhasználat. (Az angol szakirodalomban a "detergents" ma már csak a mosószereket jelöli.) Sokszor merül fel a szakemberekben az a kérdés, hogy adott célra milyen kémiai szerkezetű tenzidet lehet felhasználni, és ez milyen márkanéven szerezhető be. Az utóbbi években a felületaktív anyagok választéka nagyon megnövekedett, így áttekinthetőségük (pl. tenzidkeverékek forgalmazása miatt) egyre nehezebbé válik. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy valamely adott felületaktív anyagot a gyártó cég a felhasználási területtől függően más-más néven is forgalomba hoz. Gyakran gazdasági vagy egyéb okok miatt szükségesség válhat a korábban használt tenzid helyettesítése más, azonos kémiai szerkezetű termékkel."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!