˝A kristályosítás az egyik legelterjedtebb és legfontosabb vegyipari művelet, amely sok technológia része, fontos probléma a vegyipar minden területén, sőt más iparágakban is. A könyv szerzőjének célja volt, hogy a legújabb eredmények áttekintésével, értékelésével új, korszerű szemléletmódot alakítson ki. Tárgyalja és rendszerezi a kristályosítás területén ismeretes legkorszerűbb megállapításokat és elméleteket, felhasználva a kristályosítás klasszikus elméletének azokat a megállapításait is, amelyek ma is helytállóak. Ismerteti a kristály, oldódás, olvadás, fázisegyensúly alapvető problémáit, a kristályosítás egyensúlyi és kinetikai kérdéseit, a termék vizsgálati módszereit, a korszerű kristályosító készülékeket és eljárásokat, egy sor speciális kristályosítási technológiát.˝
TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Mucskai László: Kristályosítás
Kiadás:
Budapest, 1971
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
307 p.
Kötésmód:
egészvászon