Két évtized múlt el azóta, hogy a Römpp: Vegyészeti Lexikon első magyar nyelvű kiadása megjelent. Ez alatt a két évtized alatt a vegyiparban igen nagy változások voltak. Számos új technológia honosodott meg, és igen sok új vegyi termék került forgalomba.
Ma, amikor a kemizálás egyre nagyobb területeket hódít meg, egyre nagyobb az igény, hogy minél több anyagot ismerjünk meg, minél több termékről kapjon információt az érdeklődő szakember. […]
A magyar kiadás szerkesztő bizottsága különös gondot fordított mind a hazai kiegészítésekre, mind a hazai körülményekre való átültetésre, a magyar szabványos előírásokra.
A lexikon a kémiai elnevezéseket a IUPAC, ill. az érvényes MTA előírásai szerint, a mértékegységeket a törvényes SI szerint tartalmazza.
A lexikont elsősorban azoknak a műszaki szakembereknek ajánljuk, akik szakterületükön vegyi anyagokkal dolgoznak. Természetesen különös figyelemmel ajánljuk a vegyésztársadalom számára is, mivel olyan információkat tartalmaz, amelyek a napi munkához eredményesen felhasználhatók, sőt ötletébresztők lehetnek. A szakkifejezések, terminológiák pedig a szakmai ismeretek felújítását, ill. a továbbképzést segíthetik elő.
TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Hermann Römpp: Vegyészeti lexikon. I-IV. kötet
Kiadás:
Budapest, 1981
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
4 db.
Kötésmód:
egészvászon
ISBN:
9631032698
tartalom:
leírás:
A címlapon érvénytelen könyvtári bélyegzővel.