"„A Vegyipari Hidegtechnológia Alapjai” című könyvemben az alacsony hőmérsékleteken lejátszódó, elsősorban a halmazállapot változásával kapcsolatos folyamatok fizikai-kémiai alapelveit ismertettem és csak példaképpen tárgyaltam konkrét gyakorlati technológiai megoldásokat. A hidegtechnológiai folyamatok az abszolút nulla ponthoz közel álló hőmérsékletek területét is megközelítik, sőt egyes különleges esetekben el is érik.
A permanens gázok cseppfolyósítása jelentette kezdetét a hidegtechnikának, de a technológiai alkalmazások sorát 1902-ben C. Linde levegő-szétválasztási eljárása nyitotta meg. A vegyipar, főleg az élelmiszeripar területén kifejlesztett és közismert desztillációt és rektifikációt kellett a magas hőmérsékleti tartományokból az alacsony hőmérsékletek területére átültetni."
TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Horváth Márton: Vegyipari hidegtechnológiák
Kiadás:
Budapest, 1963
Kiadó:
Kategóriák:
Terjedelem:
386 p.
Kötésmód:
egészvászon
tartalom:
leírás:
A gerinc felső részén kisebb repedés.