MŰVÉSZET / Szobrászat kategória termékei
Canova

: Canova

Kiadás:

Budakeszi, 1973

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Szobrászat Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A Művészet Kiskönyvtára

Terjedelem:

23 p., 22 tbl.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Antonio Canova az itáliai klasszicista szobrászat vezéralakja volt. A maga korában kevés mestert ünnepeltek jobban, és kevés mestert felejtett úgy el az utókor, mint őt. Nem ritka eset ez a művészet történetében, és ha közelebbről megvizsgáljuk, általában kitűnik, hogy az elfelejtés éppolyan igazságtalan volt, mint a túlzó ünneplés.
Canova naturalizmusa, klasszicista kompozíciói ma már valóban nem lelkesítenek sem művészet, sem műélvezőt, de nem feledkezhetünk meg arról, hogy mesterségbeli tudása azóta is példakép, hogy ízlése mindig megóvta a korstílus túlzásaitól, s hogy inkább lélektelen követőitől kell elfordulnunk, akik az emlékmű- és sírplasztikában aprópénzre váltották Canova talentumát. Ugyanakkor azt sem felejthetjük el, hogy ő volt első modern értelemben vett szobrászunk, Ferenczy István, mestere, tehetségének kibontakoztatója.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

400 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!