MŰVÉSZET / Képzőművészet kategória termékei
Festmények párbeszéde

: Festmények párbeszéde

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Szépművészeti Múzeum

Kategóriák:

Képzőművészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

199 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9638591129

tartalom:

"Azonos témájú és műfajú műveket összehasonlítani egymással, hogy karakterük minél tisztábban körvonalazódjék - nem állítom, hogy ezzel valami vadonatújat találtam ki: Az összehasonlítással, mint a megismerés egyik alapműveletével ősidők óta lépten-nyomon élünk, a művészettörténetnek is egyik kezdetektől használt eszköze. Könyvemmel arra szeretném bíztatni az olvasót - és kommentárjaim is ehhez kívánnak az ösztönzésen túl szempontokat adni -, hogy képtárlátogatóként maga is próbálja meg alkalmazni ezt a módszert. Egy-egy múzeum falai közt képek százai kerülnek úgy egymás társaságába, hogy találkozásukat eredetileg senki sem tervezte. A múzeumoknak persze hátrányos tulajdonsága, hogy a műveket egykori természetes közegükből kiszakítva mutatják be, de ugyanez egyúttal előnyük is. A váratlan találkozások az alkotások százai, ezrei, közt izgalmas dialógusokat indítanak el, és múzeumlátogatásaink annál tartalmasabbak, élménydúsabbak lesznek, minél többet értünk meg ezekből a párbeszédekből" - írja, bevezetőjében a szerző, aki összehasonlító elemzéseit rendkívül érzékletesen, a szakzsargont kerülő, élvezetes stílusban tárja elénk.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!