MŰVÉSZET / Képzőművészet kategória termékei
Forma és tér

: Forma és tér

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Képzőművészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

193 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Kiveszőfélben levő régi, nemes szokás, hogy egy-egy könyv elejére az olvasót köszöntő rövid írás kerüljön, mely arról tájékoztatja, hogy mit várjon a könyvtől. Ezt a szokást elevenítjük fel Barcsay Jenő kötetének, a "Forma és tér"-nek előhangjaként. E kötet Barcsay Jenő vallomása arról, hogy több mint negyvenesztendős festői pályáján milyen tapasztalatokat szerzett, milyen kifejezési formákat keresett vagy csiszolt. A szerzőnek ugyanis az a törekvése, hogy tapasztalatai ne csak a kép nyelvén szólaljanak meg, hanem szóban is megközelítsék azt, amit a formákon keresztül keresett. Ez akarva-akaratlanul is arra kényszeríti, hogy szinte módszeres menetben tárja elénk festői világának kialakulását. Az alkotás és vallomás, a festés és elmélet effajta kapcsolására az európai művészetben mindig akkor került sor, amikor a megszokottól valami új felé törekedett. Nem csodálni való tehát, hanem természetes, hogy a két nagy sorsforduló, a reneszánsz és a "modern" művészet vajúdása idején született a legtöbb ilyen jellegű írás.

leírás:

Karton tokban.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
Hasonló termékek:
Koós Iván
Koós Iván Passuth Krisztina
700 Ft 490 Ft
Szilvitzky Margit
Szilvitzky Margit Mezei Ottó
700 Ft 455 Ft
Vedres
Vedres Heitler László
500 Ft 350 Ft
Vida Géza
Vida Géza Marin Mihalache
400 Ft 280 Ft
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!