MŰVÉSZET / Képzőművészet kategória termékei
Nagy B. István

Nagy B. István

Kiadás:

Budapest, 2010

Kiadó:

Arcus Kiadó

Kategóriák:

Képzőművészet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

303 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9789638886101

tartalom:

"Ha a magyar festészetben van igazi kolorista, akkor Nagy B. István korszakos jelentőségű képviselője ennek. Színkultúráját nem sokan tudják utolérni vagy meghaladni. A színek hangulati arányrendjével úgy tudja megszólítani a kép nézőjét, úgy tud megjeleníteni egy karaktert, hogy az az érzésünk támad, mintha találkoztunk volna már az illetővel, mintha már ismernénk őt. Kompozíciói szín- és faktúraközegének megteremtéséhez többféle anyagot is felhasznált: a festék mellett leggyakrabban különböző textíliákat. A színek fényerejével tudott hangsúlyokat kiemelni a látványelemek közül, ráhangolni a szemlélőt ezekre a hangsúlyokra, majd együtt értelmezni vele a darabokra vágott látványelemek új egységét. Festészeti kifejezésének fontos eszköze még az a képszerkesztési sajátosság is, hogy egy konkrét tárgyi motívumot valamilyen absztrakt kísérő elemmel kapcsol össze, vagyis: a fogalmi lényeggel párhuzamosan megjelenik annak festészeti lényegként megteremtett változata is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!