MŰVÉSZET / Képzőművészet kategória termékei
Vizuális művészetek pszichológiája I-II.

Vizuális művészetek pszichológiája I-II.

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Képzőművészet Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

347 p., 401 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Ez a szöveggyűjtemény a vizuális művészetek pszichológiájának legújabb eredményeibe vezeti be az olvasót. A tudományosan művelt művészetpszichológia egyidős a kísérleti pszichológiával, megalkotója maga Fechner, a kísérleti pszichológia atyja. őt követve számos pszichológiai iskolában indult el a művészeti jelenségekkel kapcsolatos kutatás. Ezek az iskolák nem léptek fel átfogó művészetpszichológiai elmélet megalkotásának igényével, ugyanakkor a művészi alkotói és befogadói folyamat számos aspektusát vizsgálták. A korábbi eredmények kitűnő történeti áttekintését nyújtja Halász László az általa szerkesztett "Művészetpszichológia" című, 1973-ban megjelent, majd 1983-ban átdolgozott köteteinek bevezető tanulmányaiban. Válogatásában egyaránt találunk képzőművészeti, zenei és irodalompszichológiai munkákat. Szöveggyűjteményünkben az ott szereplő szerzők néhány újabb tanulmánya is megtalálható. Kötetünk szerkesztésénél a válogatás fő szempontja az volt, hogy mélységében nyújtson betekintést a vizuális művészetek pszichológiájába. Az utóbbi két évtizedben megszaporodtak a kifejezetten képzőművészet-pszichológiai kutatások és az ezzel összefüggő markáns elméletek, ami a válogatás során nehéz feladat elé állított bennünket...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!