VALLÁS / Kereszténység kategória termékei
Egyházrend. Erény-e az engedelmesség?

: Egyházrend. Erény-e az engedelmesség?

Kiadás:

Luzern, 1989

Kiadó:

Teológiai-pasztorációs Tanulmányok Magyar Központja

Kategóriák:

Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Egyházfórum Könyvei

Terjedelem:

177 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Két és fél évtized állami üldözése után a 70-es évek második felétől egyházi belügynek nyilvánították a magyarországi báziscsoportok ügyét. Lékai László bíboros a ˝rossz˝ csoportok közé sorolta Bulányi atya közösségeit, amelyekből egyre többen tagadták meg a fegyveres katonai szolgálatot. A piarista pap ellen teológiai vizsgálatot indított. A Lékai bíboros által 1981-ben létrehozott egyházi bíróság megvizsgálta, és javaslatára 1982-ben a Püspöki Kar elítélte Bulányi két írását, az Egyházrend-et (1980) és az Erény-e az engedelmesség? c. (1981), noha az egyházi joggyakorlattól kéziratról és nem nyilvánosan megjelent műről van szó. A piarista szerzetest megfosztották nyilvános papi működésének jogától és ügyét Rómába terjesztették a Hittani Kongregáció elé. Ratzinger bíborosnak, a Hittani Kongregáció prefektusának Bulányi atyához intézett levele 1987 nyarán látott napvilágot a magyarországi sajtóban. A levél szerint Bulányi megvizsgált két műve ˝ahogyan hangzik - téves, veszélyes és félreérthető˝ teológiai állításokat tartalmaz.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!