VALLÁS / Kereszténység kategória termékei
A betű öl, a szellem éltet

: A betű öl, a szellem éltet

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Kairosz Kiadó

Kategóriák:

Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

219 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639137499

tartalom:

"Origenész Kr.u. 185-ben született Alexandriában, keresztény családból. Kortársai az "admantiosz" nevet adták neki, ami "acélembert, fékezhetetlent" jelent. Apja vértanúhalált halt, Origenész követni akarta őt, minden vágya, hogy Krisztusért áldozhassa életét. Ellentmondásos személyiség volt, akinek teológiai munkássága is sok ellenkezést, de ugyanakkor legalább annyi csodálatot szült. Igazi, máig ható nagysága a Szentírás értelmezés illetve magyarázat terén mutatkozik meg. A Teremtés könyvéhez írt homíliái a Biblia egy olyan részébe engednek bepillantást, ami a felvilágosodás óta a legtöbb kritikát és vitát váltotta ki mindkét oldalról. A keresztény ember számára a Teremtés könyve a hit legmélyebb gyökereit jelenti, hiszen a teremtés és bűnbeesés teszi érthetővé a megváltás titkát. Ezek a homíliák igazi szellemi, spirituális élvezetet nyújtanak a hívő, de az Istenben nem bízó ember számára is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!