VALLÁS / Kereszténység kategória termékei
Jézus lelke. Tanulmány Krisztus jelleméről

: Jézus lelke. Tanulmány Krisztus jelleméről

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1932

Kiadó:

A fordító(k) kiadása

Kategóriák:

Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

281 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Mikor először állunk szemben olyannal, akivel valamiféle ügyletet tárgyalunk, fürkésző tekintettel igyekszünk őt megismerni. Személyére vonatkozólag néhány kérdést teszünk fel magunkban. Jó indulattal van-e ő irányomban? Derék ember-e? Milyen a jelleme? Nem bízunk a sokszor csalékony külsőségekben, a talán tettetett, színlelt mosolygásban, az esetleg hazug hangban, hanem a külsőn keresztül iparkodunk megismerni az igazi arcot. Nem állunk meg az arculat bizonyos részletezésénél, a jellem vagy a szív bizonyos tulajdonságánál; ami minket érdekel, az a teljes személyiség a maga összetett és élő egységében. Hogy ezt a mélységes valóságot megközelítőleg megismerhessük, a megfigyelés által vezetett meglátásszerű betekintéssel élünk. Ha tehát mi Tiberius idejében Palesztinában éltünk volna és véletlenül találkoztunk volna a názáreti Jézussal, mit gondoltunk volna mi róla? S ha azután, hogy róla való első benyomásunkat igazoljuk, hónapokon keresztül követtük volna öt, ha, mint az apostolok, az ő meghitt közelségében élhettünk volna: hallgatva minden legkisebb szavát, megfigyelvén cselekedeteit, működését, magatartását, milyen véleményünk lett volna jelleméről? Kétségtelenül már az első találkozás alkalmával is úgy tűnt volna fel, hogy ő nagyon is különbözik a többi emberektől. Nincs tökéletes ember. Senki sem egészen kifogástalan. Legtöbb embertársunknál látunk hiányosságokat, bántó hibákat. Simon-Péter például könnyen lelkesedő, nagylelkű, lángoló lélek volt; de mekkora önhittséggel és gyengeséggel. Nikodémus, ez a törvénytudó, fölismerte a galileai prófétában Isten küldöttét, de nem mert mellette nyilatkozni. Volt benne éleslátás, őszinteség, de igen kevés bátorság. A vallási életben, amit mi ismerünk, vajjon ritkán található-e tudomány buzgóság nélkül, áhitat tudás nélkül, buzgalom benső élet nélkül?"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!