MEZŐGAZDASÁG / Kertészet kategória termékei
Meteorológiáról kertészkedőknek. Éghajlat, időjárás és a kert

: Meteorológiáról kertészkedőknek. Éghajlat, időjárás és a kert

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Kertészet Meteorológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Kertünk Házunk Otthonunk

Terjedelem:

223 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632304756

tartalom:

˝A meteorológiai elemek közvetlenül is hatnak növényeinkre, de elsősorban közvetve irányítják a növények életműködését. Éppen ezért a növények földrajzi elterjedését többnyire az éghajlat szabja meg: a melegigényes növények pl. a szőlő, az őszibarack nálunk a melegebb, délies lejtőkre vallók, míg a fenyő, ribiszke, burgonya stb. a hűvösebb helyeken érzi jól magát. Az időjárás, éghajlat megismerése - minden szeszélye ellenére - nem lehetetlen, és megtérül a meteorológiai ismertek megszerzésére, bővítésére fordított idő és energia. Szuróczki Zoltán könyvével ebben siet az érdeklődők segítségére, összegyűjtve és rendszerezve e hasznos ismereteket. Tanácsokat ad az időjárás megfigyelésére szolgáló berendezések és kellékek használatára (hőmérő, barométer, csapadékmérő stb.). Beavat az időjárási előrejelzések műhelytitkaiba és elénk tárja a régi megfigyeléseken alapuló tapasztalatok gazdaságát. Mindezzel igazolja, hogy az időjárást saját érdekünkben is felhasználhatjuk. Az időváltozások ugyanis csak látszólag szeszélyesek, mert a légkörben lejátszódó eseményeket mégsem a véletlenek, hanem a fizika törvényei kormányozzák.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!