FÖLDRAJZ / Kína kategória termékei
Az ősi Selyemút világa

: Az ősi Selyemút világa

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

Masszi Kiadó

Kategóriák:

Kína Útleírás Néprajz Közel-Kelet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Napút könyvek

Terjedelem:

192 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639454389

tartalom:

"Az ősi Selyemút klasszikus belső-ázsiai útvonalát összefoglaló első magyar nyelvű mű kerül ezúttal az olvasó kezébe. A történeti, vallástörténeti, néprajzi ismeretek a kínai szakirodalom legfrissebb anyagait is feldolgozzák, ugyanakkor meghatározóan építenek a szerző másfél évtized alatt a térségben megtett tizennyolc kutatóútjára. A könyv bemutatja a Selyemút egykori világát, a legendás kereskedelmi útvonalnak és a különböző kultúrák közvetítésének évezredes múltját, valamint az ott élt egykori és a mai népek életét. Napjainkig követhető a történelmi változás folyamata, a megőrzött értékes hagyományok utóélete, a gazdag régészeti leletanyag bemutatása. A térség nagyrészt egybeesik a népvándorlás útvonalával is, ami a magyar őstörténelem nélkülözhetetlen keleti háttérismeretei miatt érdemel figyelmet. A Selyemút kimagasló nemzetközi jelentőségű magyar kutatóinak, elsősorban Stein Aurélnak korszakos tevékenységét folytatja a szerző, dr. Bárdi László, a Pécsi Tudományegyetem Ázsia Központjának első igazgatója a helyszíni vizsgálataival, valamint ennek feldolgozásával. A méltatlanul kevéssé ismert kínai világ és a Kelet-Nyugat szakadék megértésében is előbbre léphetünk a sokoldalú elemző leírás és az egyedi szerzői fényképek segítségével."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!