TÖRTÉNELEM / Klasszika-filológia kategória termékei
A makedón Nagy Sándor története

: A makedón Nagy Sándor története

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Klasszika-filológia Latin irodalom Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Századok - Emberek

Terjedelem:

323 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Útleírás, anekdotafüzér, a modern lélektani regény előfutára: talán így fogalmazhatnók meg legjobban e különös könyv műfaját. Útleírás, hiszen a világhódító Nagy Sándor hadjáratairól szóló krónika elvezeti az olvasót Egyiptomba, Perzsiába, a mesés Indiába, megismertet messzi tájakkal, rémítő állatokkal és furcsa népszokásokkal. A mai olvasó többet tud a makedón király bejárta vidékek földrajzáról, nem csodálkozik el az apály és a dagály váltakozásán, s legalább könyvből, filmről ismeri az egzotikus tájak orrszarvúit és pálmafáit. De az író oly érzékletesen tárja elénk e csodákat, annyira együtt fél és lelkesedik szereplőivel, hogy a modern olvasó is Nagy Sándor katonáival együtt fedezi fel Kelet világát. És anekdotafüzér is, egyfajta ezeregyéjszaka meséi vagy dekameron. Megelevenedik a gordiuszi csomó kettévágásának epizódja, az amazonkirálynő fiút akar nemzeni a makedón királlyal, fiúszeretők döntenek tisztes katonák élete-halála felett, bepillantást nyerünk Dareiosz kincsesházába, Szemiramisz kertjeibe, tanúi vagyunk a hatalom megtartásáért vívott kegyetlen harc eseményeinek, megvesztegetésnek, gyilkosságnak, a hóhér munkájának. Mindenekelőtt pedig nyomon követhetjük a világtörténelem egyik nagy alakjának életét. A szerző arra keres választ, mi tette olyan naggyá Alexandroszt, hogyan viselkedett mint a világ ura, és miképpen hat a hatalom a hatalom birtokosára. A színpompás leírások, a dúsan burjánzó epizódok nem feledtetik az önkényeskedést, a hóhérszerepet, és szinte lépésről lépésre figyelhetjük meg, hogyan válik a fiatal vezér a hatalom megszállottjává, zsarnokká. A barátság, a sértődöttség, a hatalomvágy, a mohóság, a kivagyiság, a hazafiasság, az emberi gyengék és erények szálaiból próbálja összeszőni Curtius Rufus a világtörténelem egyik legismertebb alakjának képét.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!