TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A bibliográfia kézikönyve. A legfontosabb bibliográfiai segédkönyvek

: A bibliográfia kézikönyve. A legfontosabb bibliográfiai segédkönyvek

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Könyvértékesítő Vállalat

Kategóriák:

Irodalomtörténet Könyvészet Lexikon

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Tudománytár

Terjedelem:

454 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630228165

tartalom:

A kötet számos alapvető bibliográfiát közöl, de a szerző többnyire eltekintett a biobibliográfiák és perszonálbibliográfiák közlésétől. Az új kiadás függeléke e tekintetben bővebb, mint az eredeti összeállítás. Az egész anyag használatát nagyban segítik — egyben elmélyítik — az azokhoz kapcsolódó jegyzetek. Egyik-másik magyarázat a szerzőkről, a szerkesztőkről, művekről és azok összefüggéseiről, egy-egy kor tudományos sajátosságairól végü lis tudománytörténeti igényességgel, tanulmányszerűen, a mű elsődleges feladatán túlmutatva számol be.
Ki kell emelnünk hát a szerző azon érdemét, hogy igyekezett minden forrást az eredeti megtekintése után leírni (ez az autopszia elve helyes alkalmazása), de többször kénytelen volt csak utalni egy-egy forrásra, mert az eredetit egyik közgyűjteményben sem sikerült fellelnie. Ilyenkor közli azt a helyet, ahonnan címleírását merítette, ez néha egy bibliográfia, néha egy recenzió. A gyakorlatot, a-gyors eligazodást szolgálja a 4298 címet, nevet, tárgyszót felsoroló egyesített betűrendes mutatója is, amely mintaszerűnek mondható.
 

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!