ANTIK-VARIA / Könyvészet kategória termékei
A magyar könyvnyomtatás képeskönyve 1473-1973

: A magyar könyvnyomtatás képeskönyve 1473-1973

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Könyvészet Művelődéstörténet Nyomdászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

15 p., 64 tbl.

Kötésmód:

karton

tartalom:

A könyvnyomtatás feltalálása óta a társadalmi és kulturális fejlődés minden eredménye összeforrott a könyvekkel. A nagy példányszámban előállítható és olcsó nyomtatványok - könyvek, újságok, röplapok, plakátok - egyre szélesebb rétegekben keltették fel az érdeklődést az új szellemi áramlatok, politikai eszmék, tudományos eredmények iránt. Ma már nem a sajtó a leggyorsabb hírközlő szerv. A nyomdászat termékei azonban ma is végigkísérik életünket: a gyermekkor olvasmányaitól, tankönyveitől kezdve részt vesznek ismereteink gyarapításában s a legmaradandóbb élmény formájában közvetítik hozzánk az emberiség szellemi örökségét. Magyarországon számos kedvezőtlen politikai és gazdasági adottság gátolta a könyvnyomtatás elterjedését és fejlődését. De minden korszakban akadtak a haladást bátran szolgáló, a korszerű tipográfia megteremtésén munkálkodó nyomdászok. Törekvéseiknek és eredményeiknek maradéktalan bemutatását e kis könyvben meg sem kísérelhettük. Még kevésbé az iparág hazai fejlődésének szemléltetését, mert a korai századokból vajmi kevés tárgyi emlék, vagy azokat hitelesen pótló egykorú ábrázolás maradt fenn.

leírás:

Címlapján számtalan aláírás - valószínűleg egy osztály ajándéka.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

2 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!