ANTIK-VARIA / Könyvészet kategória termékei
Cromwelltől Napóleonig.  Újkor. Bibliográfia.

Cromwelltől Napóleonig. Újkor. Bibliográfia.

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Kategóriák:

Könyvészet Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

334 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Kedves Olvasónk! Sokak által sürgetett bibliográfiát bocsájtunk most közre, az anyag nagy terjedelme miatt két részben. Amikor 1957-ben, egy kis vékony füzetben megjelent "A világtörténelem regényekben. I. Ókor" címet viselő ajánló bibliográfia (Flórián László és Ecsedy Andorné szerkesztésében) közművelődési könyvtárainkban még összehasonlíthatatlanul kevesebb történelmi, tudományos és szépirodalmi mű volt, mint ma. Azóta könyvkiadásunk nagy léptekkel haladt előre, forráskiadványok, tematikus ismeretterjesztő válogatások (Európai antológia), emlékiratok és naplók, történelmi és irodalmi hírességek művei (Auróra, Magyar Könyvtár, Magyar Századok stb. sorozatok), s számtalan új történelmi regény és dráma látott napvilágot. Már a középkori bibliográfia készítésénél éltünk a lehetőségekkel s a "Világtörténelem regényekben. II. Középkor" után elkészítettük ennek tudományos-ismeretterjesztő kiegészítését, "A középkor világá"-t. Ezzel szerettünk volna biztosítást adni olvasóinknak, hogy történelmi műveltségüket ne csak az olykor felszínes történelmi regényekből, hanem a kort híven tükröző eredeti dokumentumokból és az azokat helyesen magyarázó tudományos vagy ismeretterjesztő művekből is gyarapítsák. Meg kellett volna ezt tennünk az ókor anyagával is, és "Az ókor világa" a klasszikus szerzők nagyszámú újonnan kiadott művét tartalmazhatta volna. Mivel azonban "A világtörténelem regényekben. I. Ókor" is bővített kiadásra vár, célszerűbb a kettőt majd együtt - a jelenlegi sorozat befejezése, illetve újra kezdése után elkészíteni.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!