ANTIK-VARIA / Könyvészet kategória termékei
Fél évszázad mezsgyéjén. Kner Izidor ismert és ismeretlen emlékezéseiből

: Fél évszázad mezsgyéjén. Kner Izidor ismert és ismeretlen emlékezéseiből

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Könyvészet Művelődéstörténet Nyomdászat Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A Magyar Könyv

Terjedelem:

300 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632817281

tartalom:

Nem véletlenül esett a választás Knerre, aki a művészi könyvtervezés és könyvnyomtatás magyarországi úttörője. Kner Izidor pályáját mint könyvkötősegéd kezdte. Már munkálkodása első évtizedeiben, a múlt század nyolcvanas éveitől több kisebb cikke jelent meg nyomdászati szaklapokban. Sokoldalú tehetség, volt érzéke rajzhoz, íráshoz. A "Fél évszázad mezsgyéjén" első ízben a harmincas évek elején látott napvilágot. A múlt század hetvenes éveitől 1931-ig kíséri nyomon a szegény könyvkötőinas kalandos pályafutását, sikeres nyomdaalapítását szülővárosában, Gyomán és kiadói tevékenységét. Jelen kötetünk - több mint ötven év után - ismét az olvasók kezébe adja ezt az érdekes és eredeti írást, kiegészítve Kner Izidor eddig kiadatlan írásai közül a legtanulságosabbakkal, amelyek a nyomdával, kiadással összefüggő hazai ipar fellendítéséről, valamint Kner közéleti tevékenységéről szólnak. A könyv megértését és beillesztését az adott korba számos jegyzet, Kner Izidor életének és "iparkodásának" összefoglalása segíti - Kner unokájának, munkássága alapos ismerőjének, Haiman Györgynek a tollából. A Fél évszázad mezsgyéjén ma is hasznos és egyben szórakoztató olvasmány a művészi könyvtervezés, a századforduló és a századelő művelődéstörténete iránt érdeklődők számára.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!