ANTIK-VARIA / Könyvészet kategória termékei
Toldy Ferenc félszázados irodalmi munkássága 1821-1871

Toldy Ferenc félszázados irodalmi munkássága 1821-1871

Szerkesztő:

Kiadás:

Pest, 1871

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Könyvészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

115 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

˝Midőn a haza müveltjei országszerte ünneplik a hazai műveltség egyik legelső bajnokának betelt ötven-éves munkáját, midőn a Kisfaludy-Társaság soron kivül közülést rendez tiszteletére, érmet veret a félszázados pálya emlékeill s arany tollat nyújt a toll mesterének: alkalomszerü dolgot vélek cselekedni, ha e füzetben, melynek kiállitása s közrebocsátása által az Athenaeum a maga részéről kívánt az országos ünnepélyhez hozzájárulni, Toldy Ferenc dús írói termelése külön-külön szálait, virágait, gyümölcseit egy bokorba kötöm, az 1821-1871-ig terjedő hossza lánc egyes szemeit összefűzöm, vagyis, prózailag szólva, Toldy Ferenc működését könyvészetileg bemutatom. De nem csak alkalomszerü dolgot velek ezzel cselekedni, nem csak érdekes adalékkal járulni a jeles férfi ünnepélyéhez , nem csak szívesen látandó ajándékkal kedveskedni tisztelőinek: azt hiszem, e száraz könyvészeti jegyzék, az ünnepélyes alkalom tekintetén felül, hasznos útmutatóul is szolgálhat mindenki részére, a ki irodalmunknak a jelen században fejlődésével tüzetesebben meg akar ismerkedni.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!