MEZŐGAZDASÁG / Környezetvédelem kategória termékei
A Ramsari Egyezmény kézikönyve. Kézikönyv a vizes területekről szóló egyezményhez (Ramsar, Irán, 1971)

A Ramsari Egyezmény kézikönyve. Kézikönyv a vizes területekről szóló egyezményhez (Ramsar, Irán, 1971)

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

Kategóriák:

Környezetvédelem Vízügy

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

135 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630395932

tartalom:

"A vizes területekről szóló, ún. Ramsari Egyezményt 1971. február 2-án írták alá az iráni Ramsar városában. Az azóta eltelt több mint negyed évszázad során a vizes területek megőrzésére, védelmére és bölcs hasznosítására fordított pénz és munka sokszorosan megtérült, s látványos eredményekhez vezetett. Mindez elsősorban az Egyezményműködésének és mozgósító erejének javára írható. Az alapításkor megfogalmazott célok mára kiteljesedtek: "a nemzetközi jelentőségű vizes területekről, mint a vízimadarak élőhelyéről" szóló egyezmény napjainkra a vizesterületek általános védelmére irányuló világegyezménnyé bővült. A Kárpát-medence központi fekvésű országaként Magyarország a vízterek és a vizesterületek mindmáig gazdag tárházát kínálja annak ellenére, hogy a múlt század óta meg-megújuló lendülettel véghezvitt folyamszabályozások és lecsapolások, a melioráció,a kisvízfolyások betonágyba terelése, a források foglalása mennyiségileg és minőségében is megtizedelték e csodálatos természeti kincseket. Hazánk és a magyar természetvédelem prioritásként kezeli vizes területeink védelmét, s jogalkotási munkájában, beruházási, revitalizációs programjai sorában hangsúlyozott figyelmet fordít a még lehetséges kedvező állapotok visszaállítására, a veszélyeztető folyamatok, jelenségek mérséklésére. Magyarország elsősorban a természetvédelem és a vízügy újalapokra helyezett, reményt keltő együttműködésében továbbra is vezető szerepet kíván betölteni az egyezmény céljainak elérésében, a vizes területek megőrzésében. A Környezetvédelmi Minisztérium abból a célból jelenteti meg az egyezmény Titkársága által 1997-ben kiadott Ramsar Manual magyar nyelvű fordítását, hogy a benne találhatóismeretek minél szélesebb körök számára váljanak hozzáférhetővé."

leírás:

A könyv mérete: 23 × 30 cm.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!