MEZŐGAZDASÁG / Környezetvédelem kategória termékei
Élelmiszeripari szennyvizek tisztítása és hasznosítása

Élelmiszeripari szennyvizek tisztítása és hasznosítása

Szerző:

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Környezetvédelem Vízügy Élelmiszeripar

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Biológiai környezetünk védelme

Terjedelem:

270 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632308069

tartalom:

Ennek a könyvnek a feladata a környezetvédelmi szempontból jelentős élelmiszeripari szennyvizek tisztításával és elhelyezésével kapcsolatos szennyvíztechnológiai és szennyvízöntözési kérdések tárgyalása. Az anyag összeállítása során részben külföldi munkákra, főként azonban hazai kutatási eredményekre támaszkodtunk. Törekedtünk arra, hogy a legkorszerűbb eljárásokat és módszereket ismertessük, figyelembe véve a fejlődési tendenciákat és a hazai igényeket is. Az ipari szennyvizek tisztítása témakörében 1953-ban jelent meg az első magyar nyelvű szakkönyv Lesenyei József munkájaként, amely úttörő jellegű volt. Az "Ipari szennyvizek tisztítása" című könyv átfogóan ismertette a csatlakozó témakör minden lényegesebb szenny víztípusára vonatkozó fontosabb eljárásokat. Az azóta eltelt több mint húsz év során az egyes technológiai eljárások egyrészt jelentős mértékben fejlődtek, másrészt pedig számos korábbi megoldás fölött eljárt az idő. E mű szerzői szerényebb feladatot tűztek maguk elé, amikor az ipari szennyvizek közül csak az élelmiszeripar szennyvízkezelésének és elhelyezésének tárgyalására dolgoztak ki tematikát. Másrészről azonban az egyes technológiai eljárásokkal kapcsolatban ma már lényegesen részletesebb ismeretek és adatok állnak rendelkezésre, mint egy-két évtizeddel ezelőtt, és e körülmény - a legújabb irodalmi adatok felhasználása révén - hasznosítható volt. Természetesen mégsem tekinthető az anyag minden szempontból teljesnek. A témakörbe tartozó néhány iparág (pl. a dohányipar) szennyvíztisztításának tárgyalását mellőztük, mivel a hazai viszonyokra vonatkozó adatok és tapasztalatok a feldolgozás során kevésnek bizonyultak. Az egyes fejezetek terjedelmében a hazai igények és a rendelkezésre álló kutatási eredmények voltak mértékadók. A szakirodalom feldolgozásán túlmenően felhasználtuk a nemzetközi konferenciákon gyűjtött tapasztalatokat is.

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!